VIII nädal - IT proff

Leian, et IT - professionaaliks võib nimetada vägagi erinevaid IT-alaselt nutikaid inimesi. Kutsuksin profiks nii seda, kes on IT-alal tõsiselt laia silmaringiga ja oskaks näiteks pea igale küsimusele mingi vastuse öelda. Teisest küljest aga nimetaksin profiks ka seda, kes võib-olla vaid mõnel kitsamal IT-teemal väga suurt teadmistepagasit omavad (ja oskavad seda sealjuures suurde pilti nö asetada).

Mõned minu arvates võimalikud omadused, mis IT-profil võiksid olla (muidugi oleneb ka täpsemast tegevusvaldkonnast ja sellest, millises töökeskkonnas töötatakse jne):

Pidev enesetäiendamine (koolitused, sertifikaadid jms) - eriti oluline IT-s kui kiirelt arenevas valdkonnas.

Hea meeskonnamängija - kui töötab meeskonnas, siis on äärmiselt oluline, et ollakse ka hea teistega arvestaja ja lubadustest kinnipidaja. Vastasel juhul võib väärtuslikumaks osutuda töötaja, kellel on eelpoolmainitud omadused aga teadmiste poolest pole küll väga kõrgetasemeline proff, vaid näiteks keskpäraste oskustega.

Hea suhtleja/koolitaja - IT-proff võiks osata ja tahta ju enda teadmisi ka teistega jagada. Mis saaks olla parem, kui koolitused ja õpetussõnad just kõige asjalikumalt spetsialistilt. Sealjuures on oluline ka tema kirg antud teema vastu - aga vaevalt, et ilma selleta üldse proff olla saakski :)

Lai suhtlusringkond ja tutvused - tõenäoliselt ka see on tal olemas, kui eelmistele tingimustele vastab. See tuleb kasuks näiteks juhul, kui mõnele küsimusele või probleemile ise vastust ei teagi - saab küsida asjatundjalt.

Lisaks arvan, et ka üleüldine silmaring võiks ja peaks tal olema lai :)

Comments

Popular posts from this blog

IX nädal - IT-juhtimine ja riskihaldus

XII nädal - Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

XIV nädal - Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid